Main Menu
Random Albums
| На кафе в Ибн Баттута Мол |
|
|
| Pictures: 12 |
| Рисунки от децата |
|
|
| Pictures: 8 |
| Bulgarian Lunch / Coffee |
|
|
| Pictures: 12 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (63)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Шофьорска книжка |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Pomosht za shofiorska knizhka | ||
| Go to page << >> | |
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| MVinzens |
|
||
|
|
I uspeh! Postoianstvo mu e maikata! Mariya |
||
| Back to top |
|
||
| roadrunner |
|
||
|
|
Kato si poglednah poslednia post po temata osaznah, che ot momenta na zapisvaneto mi za kursa sa minali okolo 70 dena. Dnes mi beshe road test-a (final test). Stava vapros za VIP v Dubai Driving Center. Predstaviam si kolko shtiah da chakam ako ne beshe VIP.
[ Edited Sun Feb 01 2009, 01:58PM ] Never ride faster than your Guardian Angel can fly! |
||
| Back to top |
|
||
| Virginia |
|
||
| zdraveite, vsichki li karate kursovete samo v dubai ? niama li niakoi v drugite emirstva ? |
|||
| Back to top |
|
||
| Virginia |
|
||
| zdraveite, niakoi beshe spomenal che tuk ne davat ( ili moje bi niamat) pravilnik. kogato az se zapisah za izpitite mi dadoha knijka s vsichki patni znatzi i patna markirovka. ne che se razlichavat koi znae kolko ot nashite, no vse pak ima niakoi novi. taka che ako niakoi shte darji takav izpit i mu triabva moje da mi pishe. |
|||
| Back to top |
|
||
| darling |
|
||
| Zdraveite i ot men! Az jiveia v Abu Dhabi i se interesuvam kakvi dokumenti sa mi neobhodimi za da se zapisha na shofiorski kursove. Imam bulgarska shofiorska knijka, no mi kazaha, che triabva da ia preveda na arabski. Hodih v edno buro i tam puk mogat samo ot angliiski na arabski. Obadih se v nasheto konsulstvo v Dubai i ot tam mogat samo da mi prigotviat pismo na angliiski, v koeto da opishat dannite ot knijkata. Niakoi da spodeli opit i varianti, shte sum mnogo blagodarna! Merci Tedi |
|||
| Back to top |
|
||
| MVinzens |
|
||
|
|
Zdravei Darling! Ne e viarno towa, che triabva da prevezhdash knizhkata. Tia e sy]o i na angiiski. Tova iziskvane e samo za knizhki. koito ne sa na angiiski. I tova pismo ot posolstvoto niama da ti svarshi rabota. Samo shte si dadesh parite. Prosto triabva s balarskata knizhka da se zapishesh v niakoe uchilishte. Tam shte ti kazhat kakvo ti triabva. Po princip e: knizhkata, pismo ot sponsora, che ti razreshava, ochen pregled i kopie na pasorta - tvoi i na sponsora. Znam, che neshtat sa malko promeneni, taka che pitai tam za po-sigurno. Uspeh! Mariya |
||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
![]() Registered Member #256
Joined: Thu May 22 2008, 02:43PMLocation: Dubai Posts: 182 Thanked 44 times in 33 posts |
Най-сетне самокандърдсах да се запиша на шофьорски курс тук. Малко смешно след 14 години стаж (вкл. и на камион) в България пак да се уча да кормувам, но... човек се учи докато е жив. Имам частично обяснение за "онзи" списък с държавите, от които книжките просто се конвертират за един ден - тук правилата са малко странни - ако не се обърнеш да погледнеш през рамо преди да се престроиш от една летна в друга, те късат на изпита. В България ако се обърнеш те късат Има и още няколко особености меко казано. В Южна Африка е както тук, може би затова им признават книжките. Днес се видях с една румънка-шофьорка, но забравих да я питам как е при тях (уф!), някак си имахме други по-интересни занимания...Иначе ако имате книжка от България (или където и да е другаде) отпреди повече от 5 (пет) години, не е нужно да кормувате 40 часа, а само 20. Аз зададох въпроса (в Emirates Driving Institute) как, аджеба, някои карат по 10 часа само? (напр. една мадама от Мексико ми се похвали) Трябвало писмо от RTA (Road and Traffic Authority) и тогава можело. Благодарение на Даниелка (обичам теее!) не се наложи да ида RTA и да им подсмърчам там като циганче в канцелария, а отидох в нашата сграда (на Emirates) и им трупнах там документите (копие на паспорт, копие на виза, копие на книжката ти, писмо от работодателя че не възразява да изкараш книжка (на арабски), 3 снимки и очен преглед) на едни пичове. Те задвижиха нещата и сега се налага да кУрмувам само 7 часа (т.е. 7 пъти по 30 минути), което се отрази благоприятно на цената. За съжаление пичовете обслуцват само служители на Emirates. Офисът на Al Ahli Driving School в Al Nahda ми е доста близо и засега съм доволен (според арабските стандарти, но те не са много по-либерални от българските относно пъргавостта на администрацията). Дадоха ми и книжка с правила някакви (макар че самото ЗДвП го няма - така и не знам с колко да карам из града в кварталите) и как се правят маневри и т.н. Около 10 дни след като си подадох документите, започнах да кормувам. Може би защото имам само 7 часа да взимам, може би защото е криза и вече нямат толкова ученици - не знам. Но прочетох други постове, че много са чакали хората. Аз затова им се обаждах през ден да ги питам "кво става?", но се оказа, че те са чакали от RTA някакво "временно разрешение за кормуване на обучаван" да ми издадат май и затова. Ще видим как ще се развият нещата. -=Carpe diem!=- "Тежък е лекият живот, но все някой трябва да го води..." Иван Деянов |
||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
| Браво човече! Все повече завиждам за всичките ви "емиратски" благинки. Съвсем информативно, каква цифра ти обадиха за 7те часа? Липсата на чакане обикновено е в права корелация с това дали са те сложили във ВИП или двоен В-ВИП ( има такова не се смей)_пакет. Тези 3или 4буквени сигнатурки струваха около 3 пъти нормалната цена за курс по времето когато аз се борих с казуса. Но, може и да е стечение на обстоятелства, както казваш | |||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
Joined: Thu May 22 2008, 02:43PMLocation: Dubai Posts: 182 Thanked 44 times in 33 posts |
Абе тези благинки нали знаеш откъде ни вли..излизат? Ако не чуе дявола, всичко ще стъпи на 1400 дЕрхама - за ръчни скорости и без ВИП ВВИП и други заеквания. Но пак гъвкаво си ги правя часовете, може би нямат работа ли съм им симпатичен (аз съм едно примерно момче по принцип) или за 7 часа не им се разправя. На час е 60 дирхама ръчните скорости май. На твърд график става дума. Ти стискай палци на 9 ти, когато ми е сигнал теста Между другото май някак прескочих вътр. изпит (асесмънт), щото той май трябав да е преди сигнал теста, а не съм го държал. Явно са казали "той си кара, няма какво да се занимаваме в тая жега".
-=Carpe diem!=- "Тежък е лекият живот, но все някой трябва да го води..." Иван Деянов |
||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
стискам сичките палци масаж на вратлето за да можеш да си го въртиш на 180 градуса, друго не ти тррябва. Аз минах и без особено въртене м-у другото, всеки изпитващ явно е различен. Ама ме порязаха веднъж за лентите, нещо се бях позаседяла повече вляво май, та внимавай ги тези работи. Гледах също че при настъпване на очертанийцата на лентата (особено в малките кръгови ако решиш да си леко небрежен) получават астматичен пристъп ...
[ Edited Sun Aug 09 2009, 11:27AM ] |
|||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
Минах сигнал теста, наистина е суперлесен, макар че имаше една уловка за един знак при мен. На 25 ти стискайте палци за изпита по кормуване
-=Carpe diem!=- "Тежък е лекият живот, но все някой трябва да го води..." Иван Деянов |
||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
Банда, скъсаха ме като стар жартиер на изпита. Трябва да внимават "старите" шофьори на изпита тук - има уловки и не трябва да се доверяват само на инстинкта си. Върнах се назад с още около 800-900 дирхама за 8 допълнителни часа кУрмуване и такса "изпит". На 29 септември пак се явих. Успешно, този път. Казват ти "ела след 2 дни да си вземеш книжката" и те снимат когато отидеш. Независимо, че си им дал една торба снимки по вреем на курса. Така че не ходете небръснати и с потници "ЦСКА". Не че ще излезете добре на снимката, дори и да ме послушате. Едни кифли ви снимат с една камера на статив и едно такова "криво" осветление, че главата мие излязла двойна, а тя и така не е малка )Всичко общо ми излезе (7+8 часа уроци и разни лекции и кормуване на полигон, които не съм видял въобще, но платих) 2500 дирхамЕта. Ако искаш. Нем'чение, сега си търся мечтаното Mitsubishi Lancer GT 2008ма по сайтовете за обяви.. Пожелайте ми успех! -=Carpe diem!=- "Тежък е лекият живот, но все някой трябва да го води..." Иван Деянов |
||
| Back to top |
|
||
| magistic |
|
||
|
|
nameri li taka me4tanoto Mitsubishi Lancer GT 2008ма ? | ||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
Намерих 2009-та, ще ти го покажа около партитата тия дни около нова година то хем на далавера, хем малко куца се оказа офертата, щото нещо не мога да си намеря безплатното обзлужване за първите три години кой точно го осигурява.. за гаранцията не искам и да питам, ха-хаСега търся адската мацка, за да може аватарът ми да стане реалност.. май дотогава ще трябва да го махна... обикновено изтъквам, че скромността е за тези, които нямат други качества, но празното самохвалство е по-лошо дори и от нормалното такова..
||
| Back to top |
|
||
| magistic |
|
||
|
|
E, brawo da ti 4estita i sasrawe da si ja karasch. A za zdrawata mazka ne se kahari nii balgarite sme mnogo krasiwi, umni inadareni |
||
| Back to top |
|
||
| Go to page << >> | |