Main Menu
Random Albums
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (24)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Визи |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Туристическа виза | ||
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| WaterSign |
|
||
|
|
Здравейте! Въпросите ми са как и лесно ли е да се вземе туристическа виза за ОАЕ. Целта на пътуването ми е да посетя приятеля ми за две седмици по Коледа. Той живее в Абу Даби. Всяка една информация ще е полезна. Благодаря предварително! |
||
| Back to top |
|
||
| Anna |
|
||
![]() Registered Member #301
Joined: Sun Jun 22 2008, 04:46PMLocation: Sofia Posts: 118 Thanked 15 times in 11 posts |
Привет, Варианти: 1. Ако решиш да летиш с Emirates Airlines те могат да ти извадят виза. 2. Във всяка една туристическа фирма от България която работи с тукашни фирми може да ти извади виза. 3. Твоят приятел също може да провери от Abu Dhabi - Etihad дали от там могат да ти извадят виза. Ако тези 3 варианта не работят пиши да мислим други:))) Успех:) Anna |
||
| Back to top |
|
||
| Denise |
|
||
![]() Registered Member #2
Joined: Wed May 30 2007, 07:33AMLocation: Dubai Posts: 220 Thanked 110 times in 85 posts |
prez turisticheska kompania si pravish rezervacia v hotel, hotela ti pravi vizata, prashta ti ia na fax/email, orginalnata ti a deposit-va na letishteto, kacash, vzimash si ia, i si sedish do togava dokato ne ti izteche rezervaciata v hotela. | ||
| Back to top |
|
||
| Anna |
|
||
Joined: Sun Jun 22 2008, 04:46PMLocation: Sofia Posts: 118 Thanked 15 times in 11 posts |
Зависи дали ще си на хотел или при приятеля ти, ако не си на хотел няма нужда хотел да ти вади виза, провери всички варианти и пиши да кажеш какво става:)
Anna |
||
| Back to top |
|
||
| MVinzens |
|
||
|
|
Zdravei! Az si vadih visa martmesec. Nasitina ako si rezervirash hotel zaedno s vizata, tia shte ti e validna samo za perioda, za koito si napravil reservaciata. Mozhesh da si napravish viza i bez hotelska reservacia. Az taka napravih. Ponezhe pisah na niakolko agencii, ne si spomniam tochno koia tochno mi izvadi vizata, no mislia, che e Almatur. Mozhesh da se razberesh s tiah i po e-mail i telefon bez da hodish v ofisa. Imash predimstvi, che si mazh, zashtoto za zheni pod 30 e po-slozhno i po-skapo. Tazi viza e za 30 dni. Drugia variant e priateliat ti v Abu Dhabi da ti napravi viza, no otva za nego shte e po-goliama razpravia. Triabva da vzeme pismo ot firmata si, che poluchava poveche ot 4000 Dirhama na mesec, d a vnese deposit, koito mai beshe 2000 Dirhama i da hodi pone 2 pati do Imigration Authority. Ti si izberi, na men mi beshe nai-lesno s tur. firma. Uspeh! Mariya Mariya |
||
| Back to top |
|
||
| WaterSign |
|
||
|
|
Благодаря на всички за отговорите! Аз ще стоя при приятеля ми, който има на разположение собствен апартамент, но сам чувала че жена не може да живее с мъж, ако не е омъжена за него. Това важи ли за чужденци? Вторият ми въпрос е резервацията в хотела заплаща ли се и на летището питат ли за адрес и къде точно ще пребиваваш? Аз в момента живея в Лондон и предполагам, че трябва да се свържа с агенции във Великобритания или да пробвам варианта с Emirates Airlines. Последно, най-вълнуващия ме въпрос е как се отнасят към нас българите на летището и дали ще е лесно да се премине през митнически контрол? Какви са формалностите и има ли особености? Благодаря предварително!
|
||
| Back to top |
|
||
| Borrka |
|
||
| Zdravei! Az si vadih turisticheska viza min.godina proletta of Bulgaria. Parvata agencia mi otkaza, zashtoto sam bila sama jena, kojato otiva pri maj, koito ne i e nikakav. No pak mi dadoha tel. na ruga agencia, kojato mi izvadi vizata bez problem. Stana za 1 sedmica. Napraviha mi rezervacia v hotel samo za 1 nosht, a sediah v Dubai 10 dena. Platih hotela predvaritelno na agenciata. Posle vaobshte ne otidoh tam, nito sam se obajdala da otkaja rezervaciata, nito nishto. Na letishteto njamashe nikakav problem. Dokolkoto si spomniam, ne me pitaha absolutno nishto. Brah malko strah, che hotela e za 1 den, a bileta mi za vrashtane sled 10 dni, no na pasportnia kontrol daje i duma ne si razmenihme. No vse pak moje da te pitat kade shte prebivavash, ot kade idvash. Az kolkoto pati dosega sam patuvala do UAE, osven viza i pasport drugi dokumenti ne sam pokazvala. |
|||
| Back to top |
|
||
| MVinzens |
|
||
|
|
Zdrasti! I az imah sashtia problem, zashtoto idvah pri priatelia mi. Viarno e, che toi ne mozhe da ti napravi viza v takav sluchai. triabva da ste zheneni ili da ti e brat ili bashta. Na men agenciata ne mi napravi niakakva reservacia v hotel, a se vodeh na adres na firmata partior v Dubai. Na letishteto me pitaha kade shte otsedna!!! I az gi izlagah, che sam na biznes poseshtenie i, che partiorite, koito me chakat van sa mi reservirali hotel, no ne znam koi. Az ponezhe ot predi imah edni specialni bileti, koito razdavat na patnicite v biznes i parva klasa i minah da geshe biznes klasa. E taka de da e po-pravdopodobno, che sam biznes posetitel. Dazhe mi skaniraha bagazha i edna ovca si pomisli, che nosia vibrator. A tova beshe elektricheska pila za nokti . V takav sluchai az se razfichavam i im pokazvam, che mi e nepriatno, no teb ne te savetvam, zashtoto mogat da se zaiadat. Do kolkoto znam Emirates mogat da ti napraviat viza samo za 96 chasa nai-mnogo i to ako imash connecting flight za niakade drugade i triabva da izchakash v Dubai. Obadi se na Alma Tur. Milsia, che te mi praviah moita i sa dobri. Ah oshte neshto, zashtoto az sashto sam pod 30 godini triabvashe da izvadiat viza i za brat mi, vse edno patuva s men. No nego na letishteto ne go tarsiha .Uspeh! Mariya |
||
| Back to top |
|
||
| danieLL |
|
||
аз днес говорих с алматур и казаха че не издават визи и на сйата им също никъде не се споменава такова нещо; после звънях на марбро турс-те също;след това на планет тур-те казаха че ще звъннат в марбро понеже те се били занимавали с това ; накрая попаднах на туршанс(http://www.tourchance.eu/usl.php?u=34),казаха че няма проблем стига да има резервация за хотел или покана от човека или фирмата при който(която) отиватенадявам се да бях полезен |
|||
| Back to top |
|
||
| lulu |
|
||
![]() Registered Member #232
Joined: Sat Apr 19 2008, 07:09PMLocation: Bulgaria Posts: 51 Thanked 25 times in 14 posts |
Izviniavai, che sum taka direktna, no tvoia priatel kato te kani zashto ne ti obiasni niakoi podrobnosti za da ne se pritesniavash. Po vuprosa, che shte otsednesh pri nego a niamate rodninska vruzka ili brak ne se pritesniavai! Nikoi ne proveriava,оsven ako niama niakakuv problem. ISLAND PEARL TOURISM. 00971 4 3974103/GSM 00971 507565113 . Tova e turisticheska agencia v Dubai , koiato moje da ti napravi visa. Sobstvenichkata e bulgarka i se kazva Rena. V momenta sum na tourist visa ot neinata firma. Obadi i se, mnogo e otzivchiva i dano da ti pomogne. Kusmet! |
||
| Back to top |
|
||
| Silvia |
|
||
![]() Registered Member #416
Joined: Tue Sep 09 2008, 09:29AMLocation: Dubai Posts: 32 Thanked 4 times in 3 posts |
zdraveite iskam da vi popitam dali ako mi izteche visit visata moga da otida do Oman i da se varna za da mi podnoviat visata? zashtoto edin poznat go napravi , no poneje ne e balgarin neznam dali za nas stava... ako niakoi ima informacia molia pishete mi, merci | ||
| Back to top |
|
||
| Lazo |
|
||
![]() Registered Member #63
Joined: Sun Sep 23 2007, 02:54PMLocation: Dubai-Nesebar Posts: 133 Thanked 53 times in 38 posts |
Niama nikakvi problemi, ima firmi organizirat transport s bus, ako niamash automobil.mnogo e udobno | ||
| Back to top |
|
||
| Anna |
|
||
Силве аз ходих до Оман да си сменям визата няколко пъти и ето каква е процедурата: 1. С тези фирми дето Лазо предлага при мен не стана, директно по телефона ме отрязоха че било само за филипинци, аз исках само превоз и хотел и пак ме отрязоха. 2. С моят приятел с неговата кола отидохме до Бореми през Al Ain, на границата в началото се заяждаха че немога да отида в Оман че ми било трябвало виза за там, още не бяха в час че ни сме европейци и не ни трябва, съветвам те от Интернет да си извадиш разпечатка че на теб като европейка не ти трябва виза, кликни в google и търси Oman Gov. Visa section, съжалявам че забравих точният сайт но с търсачкъта ще намериш. Това е за да го покажеш ако все пак ти направят проблем на границата, защото то в паспорта си все още нямаш виза от Оман. 3. Плаща се такса която ако не се лъжа беше 20 Dhs на човек и още имаше за колата. Оттам питайте как да стигнете до пункта на Оман където трябва да си сложат визата и плащаш 60 Dhs за визата. 4. Отивате в Бореми или Мускат( за Мускат ще ви трябва специална застраховка за колата, питайте на Оманската граница те най добре ще ти кажат) и си намирате хотел. 5. Питай преди да заминеш каква виза ще ти вадят и дали няма да ти трябва оригиналното розово копие случайно че тогава някой трябва да ти го донесе на границата, другото което е че преди да напуснеш може да се заядат и да не искат да те пуснат, не се вразвай и се разправяй ако трябва че те там са малко мързеливи, не им се равоти и не им се занимава изобщо:))) Това е общо взето ако искаш ми се обади на 050-7218707 ако нещо не ти е ясно:))) Anna |
||
| Back to top |
|
||
| Silvia |
|
||
![]() Registered Member #416
Joined: Tue Sep 09 2008, 09:29AMLocation: Dubai Posts: 32 Thanked 4 times in 3 posts |
Blagodaria vi mnogo. az imam oshte okolo mec. No informaciata vi me yspokoi
|
||
| Back to top |
|
||