Main Menu
Random Albums
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (43)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Работа |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Работа по специалността в Дубай!Възможно ли е? | ||
| Go to page << >> | |
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Jen |
|
||
![]() Registered Member #792
Joined: Wed Aug 05 2009, 11:13PMLocation: Varna,Bulgaria Posts: 24 Thanked 11 times in 11 posts |
Пропуснах да ти кажа,че ако все пак имаш претенции какво ще работиш в началото(и не искаш в хотел) - по-добре потърси контакт тук или някой който да те препоръча.Така ще ви е по-лесно.Само,че трябва да мислиш и за двама ви. Поздрави |
||
| Back to top |
|
||
| Tech |
|
||
| Имам ? към тези които казват, че от Бг. е трудно да си намериш работа по специалността в ОАЕ? Просто ми е чудно защо? На мен нещо ми обягва явно, но не знам какво! А може би защото никога не съм ходила в ОАЕ това да е отговора и не съм никак наясно какви биха били причините. Иначе от личен опит аз континентите ги смених вече но си търсех работа само по специалността и нищо друго. Да, отнема доста време, и става на ? за западни страни. Но не мисля, че разковничето е това в коя страна си! Имам и познати които са отишли в други държави директно от Бг. с оферти за работа по специалността си. Найстина нещо ми обягва... | |||
| Back to top |
|
||
| AniS |
|
||
|
|
Според мен си зависи от специалността, за медици, инжинери (технически специалности) може би става и директно от България да се уреди работа, но за икономисти в частност финансисти е много-много трудно! В сферата на финансите entry levels и експертни позиции за окупирани от индийци, пакистанци, които са съгласни да работят за много по-малко пари от нас, а senior позициите се дават обикновено на местни, британци, западно-европейци... Това е моето виждане! И аз си мисля, че ако се опита на место, шансовете се увеличават повече.
[ Edited Sat Jul 03 2010, 07:05AM ] |
||
| Back to top |
|
||
| Itso |
|
||
![]() Registered Member #8
Joined: Tue Jun 05 2007, 07:19AMLocation: Dubai Posts: 55 Thanked 16 times in 13 posts |
Jen Zdravei, imah pred vid che v evropa ima mnogo socialni programi koito po niakukuv nachim predlagat pomosht na mladi roditeli. Tuk takuv vid socialno osiguriavane vse oshte niama. Drugoto e ot lichen opit prosto Dubai e kato nai goliamoto izpitaie za edna dvoika ili mlado semeistvo, suzdaden e za sami hora koito rabotiat i harchat pari po zavedeniata . Nadiavam se che ti otgovorih, do skoro. Ico
|
||
| Back to top |
|
||
| Jen |
|
||
![]() Registered Member #792
Joined: Wed Aug 05 2009, 11:13PMLocation: Varna,Bulgaria Posts: 24 Thanked 11 times in 11 posts |
Off topic Благодаря Itso,сигурно e taka.За социалното осигуряване си много прав,особено за майчинските - много са ощетени бъдещите майки от това.Прави ми впечатление обаче,че има семейства тук (от сайта) които имат щастлив живот тук и отглеждат децата си спокойно.То както си го направиш май.А и да не забравяме,че щастието за всеки се съдържа в различни неща Поздрави |
||
| Back to top |
|
||
| Vladimir |
|
||
![]() Registered Member #1329
Joined: Wed Jun 02 2010, 12:00PMLocation: Sofia Posts: 10 Thanked 0 times in 0 posts |
Jen wrote ... Здравей Влади, според мен от Бг е мн трудно да си намериш работа по специалността тук.Ако вече обаче си тук и се явиш на интрвю лично е друг въпрос.Шансовете са ви големи,подготви си дипломи и т.н.Пробвайте в хотел за да дойдете в ОАЕ ,а после зависимост доколко е обвързващ договора потърсете нещо друго.Така направихме аз и приятеля ми и не съжалявам.Живеем заедно,условията са добри.Засега ще продължим в хотела.Незнам защо всички гледат негативно на работата в хотел - не е никак зле като за начало.Особено ако човек изкара късмет с работодателя.И също така искам да попитам Itso какво има предвид с това ,че тук няма условия за създаване на ново семейство? В Бг условията по-добри ли са? Моля те разкажи ми повече за това което мислиш по въпроса? Благодаря предварително! JEN,благодаря за инфото. Видях и другите какво са написали.Знам,че от растояние е трудно.Но не вярвам да няма начин.Искам да попитам за агенци,които ти помагат да отидеш и да работиш това което си завършил.Моля и хората,които са в UAE да дадат съвет.Ще съм благодарен и на директни контакти или адреси на агенции. П.С - това някой да ме препоръча незнам как ще стане,защото не познавам никого в Дубай. Благодаря предварително. |
||
| Back to top |
|
||
| Dubaiez |
|
||
|
|
Финансовата сфера, както и бизнесите с недвижими имоти няма да прозафтят в близките десетина години в Dubai, понеже дори и икономически системата да се стабилизира, дълговете на емирството са в порядъка на 170 билиона. Още не сме стигнали дъното за да търсим пролука светлина. Ако се надивате за бърза кариера във финансовата сфера, Dubai не е мястото. Търсете обяви в Саудитска Арабия ( ако сте сключили брак), Ливан, Сирия, или Египет. С подходясто образоване е много вероятно и Америка да преложи възможноси, тъй като първи и най-бързо се съвземат от кризата и вече се появяват положителни статистики. Руски интернационални компании също могат да бъдат добри работодатели за българи с подходясто образование (Kasperski). Арабският блясък няма вече магия ...... |
||
| Back to top |
|
||
| Vladimir |
|
||
Joined: Wed Jun 02 2010, 12:00PMLocation: Sofia Posts: 10 Thanked 0 times in 0 posts |
Искаш да кажеш,че и там нещата не са ОК?Добре тогава,в коя сфера се търсят хора.Изключваме техници,медици и др такива. Саудитска арабия?Там не е ли малко кофти за живот? |
||
| Back to top |
|
||
| IvKo |
|
||
| Съвет, от 'някой си', минал по този път, верно - преди 20-на години, но.... (мисля си, че важи и към настоящия момент): - Потърси специализация, или магистратура (втора) в Германия или Англия, в краен случай скандинавските страни (предполагам, че ще депресираш от "стерилността" на живот и взаимоотношенията в Норвегия, макар че и там става - гарантирано ти е поне към 6 000 евро заплата като начална, ако си специализирал при тях, особенно "на север" - имат програма за развитие на региона зад полярния кръг и ще получаваш и бонус мин 20% към заплатата). За Германия - ще ти е почти без пари. За Щатите - далечко е, а и не е чак толкова "цвете за мирисане". - Има достатъчно фондации, чрез които може да кандидатстваш и за стипендия, така че да не ти се налага да "миеш чинии". Ако можеш, включи се в развойни програми към университета. - През този период (9-24 месеца), ако покажеш достатъчно инициативност и високи познания, местните компании сами ще те потърсят - проверено е. - След това - "пей сърце", и в Дубай ще ходиш само зимно време да караш ски (водни) П.П. Завършил съм също УНСС, "управление на индустрията", макар в момента да не работя като "икономист" (за което не съжалявам) |
|||
| Back to top |
|
||
| ra40 |
|
||
![]() Registered Member #1108
Joined: Fri Jan 29 2010, 12:13PMLocation: Burgas, Bulgaria Posts: 51 Thanked 20 times in 14 posts |
Офффф,вие "убихте всичко детско и в мен"!!!Все пак -дерзай владо,то като не виждаш дъзможност в БГ ,пробвай съветите на Ивко!! Ако пък държиш на дубай,защо пък да точно по специалността ти???Не знам,неямам опит,но ми се струва че за икономист ще е доста трудно! Икономическите системи в повечето страни са доста различни и ако не си ги учил на място като образование,ще се наложи да се почва от начало т. е. на най-ниските позиции,а както се вижда те не са"цвете за мирисане"! Все пак не се отказвай!! | ||
| Back to top |
|
||
| Tech |
|
||
| Владимир: Най-сигурната сфера винаги е било здравеопазването. Преди време бях виждала доста обяви за ECG technicians за ОАЕ. Предполагам в Бг. има курсове, обикновенно са по 1 год - 6 месеца с практика. Това е сравнително добре платено в ОАЕ, както и из целият свят (по-добре токолкото да работиш в хотел де), смени много, flexible, weekend, PT, FT, PRN и не трябва да се влагат хиляди в образованието. Но, това е в мед. сектор... Ако някой има техническо образование, нетуърк поддръжка специалност, потърсете си работа като PACS/RIS/IT/HIS поддръжка. Пак... мн. хубаво заплащане, добри бенефици и възможности за смени и на повикване заплащане, и пак това важи за целият свят, но пак... е в медицинският сектор, с отметката, че не се занимаваш с пациенти, а само с техните данни и изследвания. Ако ви харесват challenges, 2рото е за препоръки преди всичко. | |||
| Back to top |
|
||
| AniS |
|
||
|
|
Владо, може да се регистрираш и да сложиш CV на този сайт: [link] Специално за позиции във финансовата сфера е. Мен лично от там са ми се обаждали за позиции в Европа, но има и за Близкия Изток доста обяви, както се казва не се знае от къде ще изскочи зайчето! Иначе изборът на държава не зависи само от заплащането, въпрос е и на лайфстайл, климат и др. фактори, важно е човек да се чуства комфортно, където живее. Но вие мъжете сте по-мобилни все пак... [ Edited Wed Jul 07 2010, 10:29AM ] |
||
| Back to top |
|
||
| Dubaiez |
|
||
|
|
Бързи пари и кариера на настоящия етап, и както винаги от историческа гледна точка могат да се направят в развиващи се страни с проблеми от различен характер: Ирак, Африкански държави с ресурси като Кения, Конго, Мадагаскар Южна Америка: Бразилия, Венецуела и т.н. Във всички тези държави живота е сложен, има рискове и опасности, измами, престъпления и т.н., но човек трябва да прецени сам за себе си какъв риск е способен да поеме, съобразявайки се с много фактори като възраст, семейно положение, материално състояние, дългосрочни переспективи и т.н. |
||
| Back to top |
|
||
| Vladimir |
|
||
Значи казвате,че в САЩ не е сигурно или "не е цвете за мирисане"?Какви са тези фондации дето ти плащат образованието?Ако мога да попитам всички вие сте от години в Дъбай?Какво работите?Има ли развитие?Оценени ли сте?Тук в бг знаете какво е?Верно не съм отличник в унверситета ама много от връстниците ми и на малкия пръст не могат да ми стъпят.Кой от вас е завършил в САЩ? Благодаря за линка - efinancialcareers.Хора супер объркана работа се получава.Ама сте хващам на някъде то се е видяло. Пишете моля!Мисля,че това е супер полезно за всички. Много благодаря на помагащите! Ако и в БГ всички са така отзивчиви................... |
||
| Back to top |
|
||
| IvKo |
|
||
| Фондация „Александър фон Хумболд“ [link] Фондация „Конрад Аденауер“ [link] Фондация „Ханиел“ (Haniel Stiftung) [link] Международният център за европейско обучение (CIFE) [link] Фондация „Фридрих Еберт" (Friedrich-Ebert Stiftung) [link] Фондация `Св. Св. Кирил и Методий` [link] Фондация „Кокалис" [link] Фондация. „Alfried Krupp von Bohlen und Halbach“ [link] и т.н. и т.н. а имаш и Гугъл - той е за всички фондация +стипендия +чужбина
|
|||
| Back to top |
|
||
| Go to page << >> | |