Main Menu
Random Albums
| Елате ни вижте II (български Великден 2010) |
|
|
| Pictures: 13 |
| петъчен купон |
|
|
| Pictures: 12 |
| Haloween part 2 |
|
|
| Pictures: 29 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (28)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: Семейство |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| ЗА СЕМЕЙСТВА В ДУБАЙ | ||
|
Moderators: Ivo Datchev, Denise, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Denise |
|
||
![]() ![]() Registered Member #2
Joined: Wed May 30 2007, 07:33AMLocation: Dubai Posts: 220 Thanked 110 times in 85 posts |
Ина ме пита какви трудности има едно семейство в Дубай, не смятам че има, защото двамата се подкрепят взаимно. Аз например никога нямаше да остана толкова години тука ако не се бях запознала с Иво и ако не се бяхме оженили в последствие. Ако ще започваш работа, гледай да си на негова виза за да можеш например да си я смениш ако не ти харесва, ако си на визата на работодател, евентуално ще ти сложат така нареченият "бан", и няма да можеш да работиш за 6 мессеца. Аз съм на визата на Иво, което е предимство, не съм тръгнала да си сменям работата, но в случай на нужда, ще мога да започна да работя на друго място веднага. Понякога когато се налага да пътувам по бизнес, ми искат non objection letter from husband защото съм на негова виза, но това са малки главоболия. Живота като цяло е скъп, преди години ние двамата живеехме с 2000-3000 на месец, сега няма да ти кажа колко, не ни стигат, плаща се апартамент, сметки, училище на сина ни, гледачка която живее с нас, две коли, пазар за храна ни е повече от 5000 на месец. Не знам имате ли деца, но е малко трудно, защото не е среда за тях, ние сме късметлии че живеем в Gardens и децата тичат но има хора които нямат това и децата страдат. ако те интересува още, питай. Дени |
||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
| Здравей Денис, не ми е съвсем ясно какво означава да си на визата на съпруг- при нас ще е обратното, аз заминавам чрез работодателя и ще искаме виза за съпруга ми, а той ще търси работа на място. Това впоследствие може ли да се променя? |
|||
| Back to top |
|
||
| Kamelia |
|
||
![]() Registered Member #110
Joined: Tue Nov 20 2007, 08:34PMLocation: Dubai Posts: 52 Thanked 11 times in 9 posts |
Ако ти си на виза на работодател ще трябва мъжа ти да дойде на визит виза като турист и да си търси работа, за да се премести възможно най-скоро на работна виза и той. А за да е мъжа ти на твоя виза, от тукашните власти ми казаха, че трябва да имаш професия като инженер или доктор, иначе ако работиш нещо друго ако ще и 50 000 заплата да имаш не можеш да го спонсорираш. Докато за един мъж да те спонсорира, той трябва да е на работна виза, да има заплата 4000 дирхама и готово. Така че незнам каква професия имаш, но ще е по-лесно той да си намери работа и да ти направи виза. Ако някой има по-точна информация, моля да ме поправи.
|
||
| Back to top |
|
||
| galinakaareko |
|
||
|
|
zdravei Denise, bi li mi dala malko pove4e informaciq za tova kakva to4no e procedurata za polu4avana ne semeina visa.Moq suprug ve4e dva meseca e v Dubai a az vse o6te 4akam za moqta,uj negovata kompaniq sponsorira i moqta visa oba4e za6to se bavi tolkova-normalno li e dva meseca? |
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
![]() Registered Member #581
Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts |
Ще използвам този двугодишен въпрос, за да оставя отговор, който да е с принципна тежест - два месеца за получаване на резидентска виза е немислимо кратък срок, обикновено отнема от 3 до 6 месеца, а има случаи и по повече (чувала съм за 8 и 9 месеца). Наистина е така. ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||